درمان بیماری های نشیمنگاهی با لیزر سریعترین و بهترین روش درمان بیماری های آنورکتال

عمل سرپایی کیست مویی

یکی از دغدغه های اصلی افراد مبتلا به بیماری کیست مویی, موضوع هزینه های جراحی است که چه میزانی را دربر خواهد گرفت و آیا شامل بیمه تامین اجتماعی می باشد یا خیر؟ اکثر بیماران برای پیداکردن جواب این سوال در منابع و وبسایت های مختلف تحقیق می کنند ولی نکته حائز اهمیت میزان وخامت و شدت بیماری است که بسیار مهم می باشد. در این مقاله قصد داریم تا در رابطه با عمل سرپایی کیست مویی صحبت کنیم پس تا پایان آن با ما همراه باشید.

کیست مویی چیست؟

سینوس مویی یا پیلونیدال, بیماری شایع در ناحیه انتهایی ستون فقرات بوده که به دلایل مختلف, توده ای از چرک و عفونت را در زیر بافت های عضلانی در فرد به وجود آورده و بیمار را با درد و خونریزی همراه می سازد. این ترشحات عفونی از سوراخ های منفرد در لایه های زیرین پوست به بیرون از سطح خارجی منتقل می شوند. در بسیاری از مواقع منافذ خروجی کیست بسته می شوند و در نواحی کمر, تجمعی از موی برگشتی به وجود می آیند که منجر به تورم و درد شدید در دنبالچه فرد می شود. مطالعات زیادی در مورد علت کیست مویی می نویسند که برگشت مو باعث بروز آن می شود ولی در بسیاری از مواقع ژنتیک جهت بروز آن تاثیرگزار خواهد بود.

علت های به وجود آمدن کیست مویی چیست؟

کیست موی جزء بیماری هایی است که از هر 100 نفر حدود 15 نفر به آن مبتلا می شوند. البته در افراد بالای 40 سال و کودکان بسیار نادر می باشد و یکسری از عوامل در بروز موی برگشتی موثر هستند که عبارتند از:

  •  چاقی مفرط
  • عادات نامناسب روزانه
  • جنسیت مرد
  • رشد موهای محکم, زیاد و سفت
  • ضربه شدید به ناحیه باسن
  • خواراندن زیاد و دائمی بافت های نشیمنگاهی
  • وجود حفره های مادرزادی در انتهای دنبالچه مقعد
  • افزایش و کهولت سن
  • لباس های تنگ
  • عدم رعایت بهداشت فردی

ممکن است علت بروز کیست مویی یه موارد زیادی بستگی داشته باشد ولی در حالت کلی, این بیماری در نتیجه گیر افتادن مو زیر پوست و سپس تحریک بافت های ناحیه مقعد می باشد. رشد بی رویه این پروسه در بدن, باعث ایجاد کیسه ای از مو در زیر بافت های پوست شده و فرد را با درد و خونریزی مقطعی همراه می سازد.

عمل سرپایی کیست مویی چه مزایایی را برای بیمار به همراه خواهد داشت؟

قطعا هر نوع جراحی مزایا و معایب مختص به خود را به همراه خواهند داشت و کیست مویی از آن مستثنی نبوده و نیست. موی برگشتی در مراحل پیشرفته و مزمن نیازمند عمل بوده که بهترین روش برای برداشتن کامل این ضایعه, لیزر می باشد. در ادامه با مزایای عمل سرپایی کیست مویی یا لیزر  آشنا می شوید که عبارتند از:

  1. استفاده از این روش باعث افزایش سرعت بهبود و ترمیم زخم های ناشی از جراحی می شود.
  2. در عمل کیست مویی با لیزر, از بی حسی های موضعی استفاده خواهد شد; همین موضوع باعث شده که دیگر نیازی به چاقو و تیغ جراحی نباشد.
  3.  زمانی که لیزر به بستر جراحت و زخم منعکس می شود, منجر به از بین رفتن ریشه های باقی مانده از سینوس مویی خواهد شد.
  4. مهمترین عامل در انتخاب لیزر به عنوان برترین روش, عدم انتقال ویروس و عفونت ها موجود در ابزارآلات پزشکی و جراحی به داخل بدن بیمار می باشد.
  5. درمان کیست مویی با روش لیزر, باعث صرفه در زمان و هزینه بیمار خواهد شد.
  6. مزیت دیگر لیزر کیست مویی, عدم آسیب رساندن به بافت های مجاور می باشد.
  7. با بستن عروق آسیب دیده نواحی مقعد توسط لیزر, خونریزی در حین جراحی کیست مویی به مقدار قابل توجهی کاهش پیدا می کند.
  8. آمارهای رسمی دانشگاه علوم پزشکی نشان داده لیزر نتیجه قطعی تر را برای افراد به همراه خواهد داشت; در حالی که جراحی باز امکان بازگشت و عوود مجدد کیست مویی وجود دارد.
  9. عمل کیست مویی معمولا بین 15 الی 25 دقیقه به طول خواهد انجامید; به همین خاطر جزء جراحی سرپایی محسوب می شود.
  10. بدون نیاز به بستری شدن در بیمارستان و پانسمان های طولانی
  11. نیاز نداشتن به انجام آزمایشات طولانی و خاص که زمان زیادی را از بیمار خواهد گرفت
  12. عدم ایجاد عوارض ناخوشایند و نامطلوب بعد از عمل با لیزر
  13. بعد از لیزر فرد بیمار می تواند در سریع ترین زمان به فعالیت های روزمره و عادی خود بپردازد و تغذیه معمولی داشته باشد; این در حالی است که در جراحی باز مهمترین موردی که فرد باید رعایت کند عدم مصرف مواد غذایی و مایعات به مدت 24 ساعت می باشد.
  14. از مهمترین معایب جراحی سنتی که می توان به آن اشاره کرد, بی تحرکی فرد بیمار را برای مدت حداقل 48 ساعت بوده که این موضوع برای افراد سالخورده عوارض جبران ناپذیری مانند لختگی خون را به همراه خواهد داشت. این بیماری که با نام آمبولی آن را می شناسند باعث می شود شریان ورودی و خروجی خون در نواحی نشیمنگاهی مسدود شده و بیمار را با انعقاد سیاهرگ و در نهایت سرطان گلبول های قرمز مواجهه سازد. البته این مساله در جراحی با لیزر به طور کامل رفع شده و بیمار می تواند بلافاصله بعد از عمل سرپایی کیست مویی به انجام فعالیت های روزمره خود بپردازد.
  15. عدم باقی ماندن آثار زخم بعد از جراحی در بدن بیمار

درمان کیست مویی

برای درمان کیست مویی روش های مختلفی وجود دارد که کاربرد هر کدام از آن ها به موارد مختلفی بستگی دارد. بسیاری از افرادی که در مراحل ابتدایی این بیماری هستند به احتمال زیاد با استفاده از روش های خانگی و گیاهی, کیست مویی را درمان کرد. البته ممکن است که این روش ها برای بسیاری از افراد کارساز نبوده و نیازمند به جراحی باشد.

درمان خانگی و گیاهی

سینوس مویی با رشد طبیعی مو بزرگ تر و حجیم تر می شود. مردان پر مو که به طور معمول زیاد می نشینند و کم تحرک هستند, بیشتر از افراد دیگر در معرض این بیماری قرار دارند. درمان خانگی این بیمای یکی از راحت ترین روش های درمان بوده که به یکی از پر جستجو ترین زمینه های مداوای کیست مویی تبدیل شده است. در ادامه با بسیاری از این روش ها بیشتر آشنا می شوید که عبارتند از:

  1. عصاره درخت چای
  2. روغن کرچک
  3. سیر
  4. زردچوبه
  5. آلوئه ورا
  6. موم عسل
  7. نمک
  8. سرکه سیب

جراحی باز یا سنتی

جراحی کیست مویی به روش سنتی بدین گونه است که ابتدا فرد باید موهای زائد نواحی سینوس را به طور کامل برداشته تا در حین عمل برای جراحان مزاحمت ایجاد نکند. در مرحله بعد; بیمار را به طور کامل بیهوش کرده و سپس جراح مربوطه اقدام به برداشتن کیست مویی می کند. دوره نقاهت و بهبودی آن بین 8 الی 12 هفته به طول خواهد انجامید و در این مدت, پانسمان محل عمل و زخم باید به طور مکرر عویض گردد.

جراحی با لیزر

بعد از اینکه بیماری کیست مویی توسط جراح معالج تشخیص داده شد با بی حسی موضعی بافت های درگیر را مختل می کنند تا فرد بیمار درد ناشی از جراحی را احساس نکند. سپس  جراح معالج به کمک لیزر co2 اقدام به برداشتن کیست در ناحیه انتهایی دنبالچه می کند. عمل سرپایی سینوس مویی که با لیزر انجام می شود, علاوه بر خونریزی و احساس درد کمتر مزایای دیگری را نیز به دنبال دارد که عبارتند از:

  • صرفه جویی در زمان و هزینه بیمار
  • عدم بستری شدن در بیمارستان در شرایط خطرناک کرونایی
  • بدون نیاز به انجام آزمایشات مختلف برای قبل از جراحی
  • دوره نقاهت کوتاه مدت نسبت به عمل باز
  • عدم بهره گیری از پانسمان های طولانی
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.