برای درمان بواسیر به چه پزشکی مراجعه کنیم؟ بعضی افراد زمانی که به بواسیر دچار می شوند به بیماری خود توجهی نشان نداده و به دکتر نمی روند. برخی دیگر نیز اصلا نمی دانند که باید به کدام دکتر مراجعه نمایند و می پرسند که برای درمان بواسیر به چه پزشکی مراجعه کنیم؟ و پزشک متخصص بواسیر چه کسیست؟
بواسیر یک بیماری مقعدی بوده که علائمش در ابتدا خفیف و به مرور زمان زیاد خواهد شد. بواسیر با علائمی مثل خارش، تورم، التهاب و درد همراه است و حتی می تواند فرد را به خونریزی دچار نماید.
شاید شما نیز از جمله افرادی باشید که از مراجعه کردن به پزشک برای درمان بواسیر خجالت می کشند یا این که از آن دسته افرادی باشید که در مورد این بیماری اطلاعات کافی ندارند و آن را جدی نمی گیرند.
ما در مقاله ی زیر به بررسی این موضوع که برای درمان به پزشک متخصص بواسیر مراجعه کنیم می پردازیم.
فهرست عناوین
برای درمان بواسیر به چه پزشکی مراجعه کنیم؟
بواسیر یا هموروئیدچیست؟ هنگامی ایجاد می شود که سیاهرگ ها در کانال مقعدی یا راست روده گشاد شده و متورم گردد. بواسیر دو نوع دارد. بواسیر خارجی و بواسیر داخلی.
چنانچه بواسیر در مدخل مقعد بروز نماید به آن بواسیر خارجی و اگر در مجرای مقعد بروز نماید به آن بواسیر داخلی می گویند.
تشخیص قطعی بواسیر
برای تشخیص قطعی بواسیر می توان از آندوسکوپی و پروکتوسکپی استفاده نمود. در آندوسکوپی به کمک لوله ای به نام آندوسکوپ که دارای منبعی نورانی در سر است، وضعیت مقعد را مشاهده می کنند. در پروکتوسکوپی با یک وسیله به نام پروکتوسکوپ که دارای منبعی نورانی در سر است، قسمت پایین روده ی بزرگ و راست روده را مشاهده می کنند.
معمولا بواسیر با مراقبت های مناسب خوب می شود، ولی علایم بواسیر ممکن است که کم یا زیاد بشود. به این معنا که بواسیر می تواند بعد از یک دوره ی یبوست مجددا بروز کند. کم خونی ناشی از فقر آهن، زخم شدن یا عفونت بواسیر و درد شدید از جمله عوارض بواسیر است.
لازم به ذکر است که در زمان ابتلا به بواسیر، نه تنها محدودیتی برای ورزش کردن وجود نداشته، بلکه ورزش می تواند عملکرد روده و همه ی نقط بدن را بهبود ببخشد.
ممکن است فردی مدتها به این بیماری مبتلا بوده ولی تا قبل از خونریزی به آن پی نبرده باشد.
چگونه بواسیر را درمان کنیم؟
هدف از درمان بواسیر، تخفیف علائم آن بوده که فرد این کار را می تواند بعد از تشخیص پزشک انجام بدهد. اما قبل از هر اقدامی به یاد داشته باشید که در هنگام اجابت مزاج نباید زور بزنید. بعد از اجابت مزاج، مقعد خود را به آرامی تمیز نمایید.
برای کاهش درد روزانه چند مرتبه و هر مرتبه به مدت ده تا بیست دقیقه داخل آب گرم بنشینید و اطراف مقعد را با آب گرم تمیز نمایید. برخی افراد نیز با گذاشتن کیسه ی یخ حس بهتری پیدا می کنند.
هیچ گاه از صابون برای تمیز کردن استفاده ننمایید. چرا که صابون می تواند مشکل شما را تشدید کند. بعد از حمام کردن نیز می توانید با استفاده از سشوار رطوبت را کم نمایید.
بعد از هر مرتبه اجابت مزاج، خود را با دستمال توالت مرطوب خشک نمایید. چنانچه درمان بواسیر در زمان بارداری رخ دهد، از پزشکتان درباره ی داروهایی که مناسب این دوران است کمک بگیرید. چنانچه به مسهل نیاز باشد، از مشورت پزشک در این زمینه کمک بگیرید.
برای کاهش تورم، درد و خارش می توانید از پمادهایی که برای این کار منظور شده است به نام آنتی هموروئید استفاده نمایید. همچنین می توانید برای تسکین درد از مسکن های خوراکی مثل تیلنول، ایبوپروفن، آسپیرین، استامینوفن، موترین و ادویل و … استفاده نمایید.
مصرف مسکن می تواند علائم بواسیر را کاهش بدهد ولی باعث رفع بواسیر نمی شود. بنابر این اگر بعد از چند روز، بهبودی حاصل نشد بایستی به پزشک مراجعه نمایید.
پزشک متخصص بواسیر کیست؟
پزشک متخصص بواسیر کسی است که تخصص جراحی عمومی داشته باشد پس در جواب این سوال که برای درمان بواسیر به چه پزشکی مراجعه کنیم؟ باید گفت: بیماری بواسیر همانطور که در بالا نیز به آن اشاره کردیم، دارای دو نوع درجه بندی خارجی و داخلی می باشد که توسط جراح عمومی و یا متخصص دستگاه گوارش مورد معاینه قرار گرفته و نوع آن معین می شود.
عوامل متعددی روی روده بزرگ و مقعد اثر می گذارند که باعث خروج ترشحات، خونریزی و خارش و درد می شوند. بیشتر افرادی که این نشانه ها را دارند به بیماری بواسیر شک می کنند، در صورتی که گاهی مشکل چیز دیگری است. چنانچه بواسیری وجود داشته باشد، جراح عمومی نشانه های بیماری را بررسی کرده، سپس با توجه به نوع بواسیر روش درمانی مناسبی را توصیه می کند.
تشخیص این بیماری با معاینه ی فیزیکی و گرفتن سابقه ی بیمار است. چنانچه دلیل خونریزی شما، بواسیر باشد و سن شما نیز کمتر از 50 سال باشد و هیچ کدام از عوامل مستعد کننده ی سرطان روده را هم نداشته باشید، نیاز نیست که آزمایشات تشخیصی بیشتری را انجام بدهید.
برای تشخیص بواسیر چه آزمایشاتی باید انجام شود؟
برای این که اطمینان پیدا نمایید که سرطان روده دلیل خونریزی شما نیست، می توانید آزمایش هایی مثل کولونوسکوپی و سیگموئیدوسکوپی را انجام بدهید.
ممکن است، بواسیر شما به جراحی نیاز داشته باشد که برای این کار روش های مختلفی وجود دارد. یک روش آن به این صورت است که جراح عمومی، بواسیر را خارج کرده و جای بواسیر را بخیه می زند یا این که جراح بواسیر را برداشته و جای بواسیر را باز می گذارد.
گاهی نیز پزشکان، بواسیر را با وسیله ای منگنه مانند به نام استاپلر، جراحی می کنند. لازم به ذکر است که این جراحی بیشتر برای بواسیرهای درجه ی دو تا سه مناسب می باشد و اصلا برای بواسیر درجه ی چهار توصیه نمی شود.
جراحی های بواسیر با بی حسی کمر، بیهوشی عمومی و یا بی حسی موضعی قابل انجام است. بهتر است که این عمل در بیمارستان با بی حسی کمر یا بیهوشی عمومی انجام بشود.
انتخاب بین بی حسی کمر و بیهوشی به شرایط بیمار بستگی داشته و طبق نظر متخصص بیهوشی انجام می گیرد. گفتنی است که روش جراحی در مقایسه با دیگر روش ها مناسب تر بوده و احتمال عود کمتری را به دنبال دارد.
از خدمات کلینیک تهرانی ما مشاوره بگیرید
مرکز تخصصی لیزر بیماریهای نشیمنگاهی
کلینیک تهرانی مجهزترین مرکز درمان بیماریهای نشیمنگاهی با لیزر است.
- لیزر بواسیر یا هموروئید
- لیزر آبسه مقعدی
- لیزر شقاق مقعدی
- لیزر فیستول مقعدی
- لیزر کیست مویی
- لیزر پرولاپس رکتوم
- لیزر زگیل تناسلی
تخصص ما در کلینیک تهرانی
درمان قطعی بیماریهای نشیمنگاهی (لیست بالا) و رضایت کامل بیمار است.
شمارههای تماس
✆ 09120225954
✆ 02188779148
✆ 02188856972
هفت روز هفته، ۲۴ ساعت شبانهروز پاسخگوی شما هستیم.
- مراجعه حضوری فقط با تعیین وقت قبلی امکانپذیر است.
شما کاربران گرامی میتوانید از طریق شمارههای داخل سایت یا از صفحه تماس با ما بهصورت 24 ساعته و کاملا رایگان با این مرکز در ارتباط باشید.
برای شما آرزوی سلامتی داریم.
سلام. از اوایل امسال مدتی اسهال و شل کارکردن اجابت مزاج داشتم و به طور کلی اصلا یبوست ندارم و مدتی ناراحتی در ناحیه مقعد حس میکردم ، الان چند روزی است که هنگام دفع یک زائده به اندازه و قطر کمتر از یک سانتیمتر از مقعد بیرون میزنه و اگر با دست به داخل ببرم برمیگرده ولی اگر دست نزم همانطور بیرون میمونه؛ به نظر میرسه به بواسیر درجه سه مبتلا هستم، خونریزی ندارم و گاهی فقط درد دارم. راه حل درمانی شما چیه؟ از داروخانه پماد ام جی گرفتم آیا مشکل حل میشود؟ با سپاس
سلام و درود بهتر است که حتما پیرو نظر دکتر متخصص عمل کنید
فعالیت خودسرانه ممکن است عواقب در پی داشته باشد