بواسیر خارجی یکی از شایع ترین مشکلات نشیمنگاهی است که بسیاری از افراد در طول زندگی خود با آن مواجه می شوند. این عارضه به دلیل تورم و التهاب رگ های اطراف مقعد ایجاد شده و می تواند باعث درد، خارش و خونریزی شود. عواملی مانند یبوست مزمن، نشستن طولانی مدت، بارداری و بلند کردن اجسام سنگین از جمله دلایل بروز این مشکل هستند. تشخیص و درمان بهموقع هموروئید خارجی میتواند از بروز عوارض جدیتر جلوگیری کرده و کیفیت زندگی فرد را بهبود بخشد.
اگر به دنبال یک مرکز تخصصی برای درمان بواسیر خارجی هستید، کلینیک تهرانی یکی از گزینه های معتبر در این زمینه است. این کلینیک با بهره گیری از روش های نوین درمانی، مانند درمان بواسیر و سایر روش های کم تهاجمی، به بیماران کمک می کند تا بدون درد و خونریزی از این بیماری رهایی یابند. متخصصان این مجموعه با ارائه خدمات حرفهای و مشاوره های دقیق، بهترین راهکارها را برای درمان سریع و مؤثر بواسیر ارائه می دهند.
فهرست عناوین
بواسیر خارجی
بیماری بواسیر خارجی هم همانند بسیاری دیگر از بیماری های مقعدی جدا از عوارض و مشکلاتی که برای شخص بیمار به وجود می آورد روش های درمانی بسیاری هم دارد . انتخاب اینکه کدام روش درمانی مناسب شما است را باید پزشک متخصص تشخیص دهد هرچند که شما هم قبل از مراجعه به پزشک می توانید روش های درمانی را پیش بگیرید و آنکه تاثیر بیشتری برایتان دارد را انجام دهید . هموروئید خارجی به دلیل ورم کردن رگ های واریسی به وجود می آید .
رگ های واریسی همان سیاهرگ های درون لگن هستند که به شکل در هم پیچیده ناحیه مقعد را پوشش می دهند و در صورت فشار ، یا انباشته شدن یا بعضا عفونت هایی که از طریق دفع اشتباه یا نادرست مقعد شکل می گیرند ، ورم می کنند .بواسیر خارجی در بروز همین رگ های بیرون زده به وجود می آید و به هنگام عفونت یا اختلال در دفع مدفوع بیماری بواسیر شکل ظاهری و قابل شهود خود را نشان می دهد که به آن هموروئید خارجی می گویند.
بهتر است قبل از معرفی روش های درمانی با نشانه و علائم های رایج بیماری بواسیر بیشتر آشنا شویم تا با تشخیص و دیدی درست تر بفهمیم که آیا واقعا به بیماری بواسیر داخلی یا خارجی دچار شده ایم یا خیر ؟
در همین ابتدا می توان گفت که بیماری بواسیر یک بیماری دردناک و دارای سوزش و خارش است که البته گاهی این اتفاق می افتد و به مرور شدت آن زیاد یا کمتر می شود . همچنین دیر به دیر توالت رفتن یا اذیت شدن از زیاد نشستن همگی اشاره به بیماری های نشیمنگاهی دارد که اگر بواسیر نباشد قطعا یکی از آنهاست . بنابراین قصد داریم تا تعدادی از این علائم را با یکدیگر بررسی کنیم تا ببینیم که ایا به بیماری بواسیر درچار شده ایم یا خیر ؟
علائم بواسیر خارجی
بارزترین نشانه ی بواسیر خارجی خونریزی است . خون در دفع مدفوع از مقعد خارج می شود را نشانه ابتلا به هموروئید بیرونی یا همان بواسیر خارجی می دانند . هموروئید خارجی بیشتر به علت دردی که در راست روده به وجود می اید شناسایی می شود که بافشار بر روی این ناحیه درد بیشتر می شود.
هموروئید خارجی معمولا با علائم مشخصی همراه است که میتواند از خفیف تا شدید متغیر باشد. این علائم به دلیل التهاب و تورم رگهای خونی اطراف مقعد ایجاد میشوند و در صورت عدم درمان ممکن است تشدید شوند. برخی از مهمترین علائم این بیماری عبارتند از:
- برجستگی های دردناک در اطراف مقعد: یکی از رایج ترین علائم بواسیر خارجی، وجود توده های متورم و دردناک در اطراف مقعد است که هنگام لمس، فرد احساس ناراحتی زیادی دارد.
- درد و سوزش: این عارضه اغلب با درد شدید، بهویژه هنگام نشستن طولانیمدت یا اجابت مزاج، همراه است.
- خارش و تحریک پوستی: تورم رگهای خونی باعث ایجاد خارش در ناحیه مقعد شده و ممکن است پوست اطراف آن دچار التهاب شود.
- خونریزی مقعدی: در برخی موارد، هموروئید خارجی ممکن است باعث خونریزی هنگام دفع مدفوع شود که معمولاً به صورت لکههای خون روی دستمال کاغذی مشاهده میشود.
در موارد شدیدتر، ممکن است لخته های خون در داخل بواسیر خارجی تشکیل شود که به آن ترومبوزه می گویند. این وضعیت می تواند منجر به درد شدید و ناگهانی شود و در چنین شرایطی نیاز به مراجعه فوری به پزشک وجود دارد. تشخیص بهموقع و انتخاب روش درمان مناسب میتواند از بروز مشکلات بیشتر جلوگیری کند.
تفاوت علائم بواسیر داخل و خارجی
در بواسیر داخلی به جز خونریزی و درد چیز دیگری قابل مشاهده نیست ولی در هموروئید خارجی غده یا همان رگ های التهابی را می توانید ببینید . در واقع غده بیرون زده بارزترین مشخصه ای است که پزشکان اینگونه بیماری ها با آن بواسیر خارجی را به سرعت شناسایی می کنند . اما در مورد بواسیر داخلی اینطور نیست . بواسیر داخلی بیشترین درد را در ناحیه روده راست به وجود می آورد و سپس سوزش و خارش های شدیدی که در ناحیه مقعد احساس می شود.
تفاوتها | بواسیر داخلی | بواسیر خارجی |
---|---|---|
محل ایجاد | داخل کانال مقعد، معمولاً در عمق بیشتر | در اطراف دهانه مقعد، قابل مشاهده و لمس |
درد | معمولاً بدون درد، مگر اینکه دچار ترومبوز یا افتادگی شود | همراه با درد شدید، مخصوصاً هنگام نشستن یا دفع مدفوع |
خونریزی | رایج، بهصورت خون روشن روی مدفوع یا دستمال کاغذی | ممکن است خونریزی داشته باشد، اما کمتر از بواسیر داخلی |
خارش و التهاب | معمولاً کمتر ایجاد میشود | خارش و سوزش شدید در اطراف مقعد |
برجستگی قابل لمس | در مراحل اولیه قابل لمس نیست، اما در مراحل پیشرفته ممکن است از مقعد بیرون بزند | تودههای متورم و دردناک در اطراف مقعد که به راحتی لمس میشوند |
عوارض احتمالی | پرولاپس (بیرونزدگی از مقعد)، خونریزی شدید | ایجاد لخته خون (بواسیر ترومبوزه)، التهاب شدید |
این جدول نشان میدهد که بواسیر داخلی و خارجی هرکدام علائم خاص خود را دارند، اما در صورت عدم درمان، ممکن است منجر به مشکلات جدیتری شوند. تشخیص زودهنگام و درمان مناسب می تواند از بروز عوارض جلوگیری کند.
علت بواسیر خارجی
این سوالی است که بیمار بعد از فهمیدن مبتلا شدن از خود می پرسد و اگر علت را به خوبی پیدا کنیم شاید دیگر هیچوقت دچار هموروئید خارجی نشویم . راستش را بخواهید مبتلا شدن به چنین بیماری هایی در دفعه اول امری عادی و طبیعی است ولی در دیگر دفعات نمی توان آنرا طبیعی تلقی کرد بلکه این نوعی بی احتیاطی شخص بیمار است که با وجود یکبار سابقه باز هم مراقب سلامتی خویش نبوده است.
بسیاری از مواردی که شما را دچار بواسیر از نوع خارجی آن کرده را بررسی می کنیم و در ادامه روش های درمانی آنرا به شما خواهیم گفت . شما هم با ما همراه شده و بببنید که آیا بیماری شما به دلایل زیر بوده است یا خیر :
بلند کردن اجسام یا وزنه های سنگین : فکر کنید که آیا در یک ماه اخیر جسم سنگینی را بلند کرده اید یا نه . چرا که بسیاری از افراد مخصوصا خانمها به دلیل بافت های ظریف بدن توانایی حمل اجسام سنگین وزن را ندارند و این مسله باعث مشکل و فشار روی روده راست و رکتوم شده و در نتیجه یکی از علت بواسیر خارجی است .
رژیم غذایی که در آن فیبر وجود ندارد : احتمالا شما در یک الی دو ماه اخیر سبزیجات یا مایعات خیلی کم خورده اید و این مسله باعث شده تا به اندازه ی کافی فیبر به بدن شما نرسد . عدم وجود فیبر کافی در بدن باعث بروز مشکلات چون بیماری بواسیر خارجی می گردد که باید به سرعت آن را درمان کرد.
چاقی و اضافه وزن بالا : چاقی برای هر مرضی زیان آور است اما چون درباره بواسیر صحبت می کنیم بی دلیل نیست که دلیل بیماری شما هم به خاطر اضافه وزن زیادتان باشد چرا که کسانی که چاق هستند باعث می شوند تا خورد و خوراکشان بیشتر شده و در نتیحه زیاد به توالت بروند . مسله اینجاست که افراد چاق به دلیل سنگینی تمایلی به رفتن به توالت ندارند و زیاد نشستن را ترجیح می دهند که این عامل باعث بروز مشکلات اولیه بواسیر است که بعدا بیشتر و بیشتر می شود.
ایستادن یا نشستن به مدت طولانی : زیاد نشستن تحت هیچ شرایطی خوب نیست و عامل بسیاری از بیماری های نشیمنگاهی است . وقتی زیاد بنشینید باعث می شود که تحرک بدن کمتر شده و در نتیجه خونرسانی را کم کنید.نشستن زیاد در هنگام کار کردن یا تماشای فیلم و تلویزیون می تواند شما را ساعت ها زمین بنشاند پس باید این برنامه ها را کمتر کنید .
بارداری و زایمان طبیعی : بسیاری از زنان باردار و زایمان کرده معمولا به بیماری بواسیر دچار می شوند .
بواسیر خارجی همچنین ممکن است به دلیل ورزش نکردن ، پرخوری و دیر به دیر توالت رفتن هم به وجود بیاید . علت بیشتر ابتلا به این بیماری سبک زندگی و انجام عادات غلط و اشتباست که باید برطرف گردد . با توجه به گفته ها و تحقیقات انجام شده توسط مجموعه بزرگ Health Line در خصوص علت هموروئید خارجی می خوانیم :
External hemorrhoids are when one or more tender bumps form beneath the skin surrounding your anus. These are dilated blood vessels that have become so enlarged that they protrude. Blood may clot, or thrombose, inside the protruding blood vessel. This can form a hard lump and cause considerable pain in some cases. External and internal hemorrhoids are caused by many of the same factors.
هموروئید خارجی زمانی است که یک یا چند برجستگی حساس در زیر پوست اطراف مقعد شما ایجاد می شود. اینها رگهای خونی گشاد شده ای هستند که به قدری بزرگ شده اند که بیرون زده اند. خون ممکن است در داخل رگ خونی بیرون زده لخته یا ترومبوز شود. این می تواند یک توده سخت تشکیل دهد و در برخی موارد باعث درد قابل توجهی شود. هموروئیدهای خارجی و داخلی در اثر بسیاری از عوامل مشابه ایجاد می شوند.
درمان بواسیر خارجی
برای هر بیماری یک روش درمانی وجود دارد که هم به صورت سنتی و هم به شکل نوین و امروزی می توان بیماری را درمان کرد . تشخیص اینکه چه روش درمانی برای شما مناسب تر است را بر عهده دکتر بگذارید چون ما قصد داریم شما را فقط با یکی از بهترین روش های درمان بواسیر خارجی آشنا کنیم . روش های بسیار زیادی برای درمان مرض بواسیر وجود دارند اما ما امروز قصد داریم که روش درمان با استفاده از عمل جراحی لیزر را به شما معرفی کنیم .
عملی که خطر نداشته و تقریبا بدون هیچ عوارضی در عرض 20 دقیقه قابل انجام است . بیمار در طول عمل هیچ دردی را احساس نمی کند و مثل عمل های گذشته خونریزی را به همراه ندارد . این راحتترین و تقریبا بهترین روش درمان هموروئید خارجی است. دلیل اینکه برای نوع خارجی بواسیر این روش را معرفی کرده ایم را در ادامه خدمتتان توضیح می دهیم.
درمان بواسیر خارجی بسته به شدت علائم و شرایط بیمار متفاوت است. در مراحل اولیه، درمانهای خانگی و تغییر سبک زندگی میتوانند به کاهش علائم کمک کنند، اما در موارد شدیدتر، روشهای پزشکی لازم هستند. برخی از مهمترین روشهای درمانی عبارتند از:
- درمانهای خانگی: مصرف غذاهای پرفیبر، نوشیدن آب کافی، استفاده از حمام آب گرم و پرهیز از یبوست.
- داروهای موضعی و خوراکی: استفاده از کرم ها و شیاف های ضدالتهاب، داروهای ضد درد و مکمل های فیبردار.
- لیزر بواسیر: یکی از بهترین روشهای درمانی که بدون درد و خونریزی، بواسیر خارجی را از بین می برد.
- جراحی (هموروئیدکتومی): در موارد شدید که بواسیر ترومبوزه شده و درد شدیدی دارد، پزشک ممکن است جراحی را توصیه کند.
برای جلوگیری از عود مجدد، توصیه میشود سبک زندگی سالمی را دنبال کرده و از نشستن طولانی مدت یا یبوست مزمن پرهیز کنید.
پماد برای بواسیر خارجی
استفاده از پماد برای بواسیر خارجی یکی از مؤ ثرترین روش های کاهش درد، التهاب و خارش ناشی از این بیماری است. این پمادها با خاصیت ضدالتهابی، بی حس کننده و ترمیمکننده، به بهبود سریع تر بواسیر یا هموروئید خارجی کمک می کنند. برخی از بهترین پمادها برای بواسیر خارجی موجود شامل موارد زیر هستند:
- پماد آنتی هموروئید: کاهش التهاب و تورم بواسیر
- پماد لیدوکائین: بیحسکننده موضعی برای کاهش درد
- پماد هیدروکورتیزون: ضدالتهاب قوی برای کاهش خارش و التهاب
- پماد آلوئهورا و روغن درخت چای: ترکیبات گیاهی برای بهبود زخم و کاهش التهاب
- پماد ام جی (MG): محصول گیاهی با خاصیت ضدباکتریایی و ضدالتهابی
استفاده منظم از این پمادها، بهویژه پس از شست و شوی ناحیه مقعد با آب گرم، میتواند تأثیر چشمگیری در کاهش علائم بواسیر خارجی داشته باشد.
قرص برای بواسیر خارجی
قرص بواسیر خارجی معمولا برای کاهش التهاب، تسکین درد و بهبود گردش خون در ناحیه مقعد تجویز میشود. این داروها به تقویت دیواره عروق، کاهش تورم و جلوگیری از لخته شدن خون در بواسیر کمک میکنند. برخی از مهمترین قرصهای مورد استفاده شامل موارد زیر هستند:
نام قرص | کاربرد | نحوه تأثیر |
---|---|---|
دیوسمین – هسپریدین | تقویت عروق و کاهش التهاب | بهبود گردش خون و کاهش تورم |
پروکتوگلیونول | کاهش درد و التهاب | اثر ضدالتهابی و ضد درد |
آسپرین یا ایبوپروفن | تسکین درد و کاهش التهاب | خاصیت ضد درد و ضدالتهابی |
وارفارین یا هپارین | جلوگیری از لخته شدن خون | پیشگیری از ترومبوز بواسیر |
قرصهای فیبردار | بهبود عملکرد روده و کاهش یبوست | نرم کردن مدفوع و دفع آسانتر |
مصرف این قرصها باید تحت نظر پزشک انجام شود تا از عوارض جانبی احتمالی جلوگیری گردد. همچنین، در کنار مصرف داروها، تغییر سبک زندگی و رعایت رژیم غذایی مناسب میتواند روند بهبود بواسیر خارجی را تسریع کند.
درمان بواسیر خارجی بدون جراحی
به مراتب بیماران این سوال را از ما کرده اند و در پاسخ باید گفت که بله درمان بواسیر خارجی بدون جراحی به طور کاملا بی خطر و بدون عوارض بعد از عمل است . در گذشته که این عمل با چاقو انجام می شد هر چیزی ممکن بود اتفاق بیافتد از خونریزی شدید تا بی هوشی و آسیب رسیدن به دیگر نقاط بدن و اینکه بعد از عمل ممکن بود بیمار تا هفته ها در رختخواب بماند تا جای زخم و پانسمان ها بهتر شود ولی امروزه با کمک لیزر عمل بدون هیچ گونه عوارض و خونریزی انجام می شود .
تنها نکته ای که لازم است بدانید این است که در ابتدای عمل به شما داروی بی حسی موضعی می زنند تا اگر از لیزر یا تششع آن احساس دردی کردید برطرف گردد .در واقع این عمل هیچگونه دردی ندارد اما با توجه به اینکه یک غده بزرگ باید از ناحیه مخرج شما خارج شود پس ممکن است کمی احساس درد کنید . در بعضی از افراد معمولا چیزی احساس نمی شود اما بعضی دیگر تمایل به استفاده بیشتر بی حسی دارند که در هر صورت پزشک تصمیم گیرنده است .
آیا بواسیر خارجی خطرناک است
بواسیر خارجی به خودی خود یک بیماری خطرناک محسوب نمی شود، اما در صورت عدم درمان، میتواند باعث مشکلات جدی و ناراحتکنندهای شود. یکی از خطرات بواسیر خارجی، ترومبوزه شدن (تشکیل لخته خون در داخل بواسیر) است که باعث درد شدید، تورم ناگهانی و التهاب می شود. در این شرایط، بیمار ممکن است حتی در حالت نشسته یا هنگام حرکت نیز احساس ناراحتی شدیدی داشته باشد. علاوه بر این، خارش و تحریک پوستی ناشی از هموروئید خارجی میتواند باعث زخم شدن و عفونت ناحیه مقعد شود که در برخی موارد نیاز به مداخله پزشکی دارد.
اگرچه بواسیر خارجی به ندرت منجر به عوارض تهدید کننده زندگی میشود، اما عدم درمان مناسب میتواند کیفیت زندگی فرد را بهشدت کاهش دهد. خونریزی مداوم ممکن است منجر به کم خونی شود، و درد شدید میتواند انجام فعالیتهای روزمره را دشوار کند. به همین دلیل، توصیه میشود افراد در صورت مشاهده علائم بواسیر خارجی، به یک متخصص نشیمنگاهی مراجعه کرده و از روشهای درمانی مؤثر مانند لیزر بواسیر یا سایر درمانهای کمتهاجمی بهره ببرند.
درمان بواسیر خارجی در خانه
درمان بواسیر خارجی در خانه یکی از بهترین روش ها برای کاهش درد و التهاب در مراحل اولیه این بیماری است. بسیاری از افراد می توانند با تغییر سبک زندگی و استفاده از روشهای طبیعی، علائم خود را کنترل کنند و از پیشرفت بیماری جلوگیری نمایند. درمان های خانگی علاوه بر کاهش التهاب، به بهبود گردش خون در ناحیه مقعد کمک کرده و از بروز یبوست، که یکی از عوامل اصلی ایجاد بواسیر است، جلوگیری می کنند.
روشهای مؤثر برای درمان خانگی بواسیر خارجی
برای کاهش علائم بواسیر خارجی و جلوگیری از تشدید آن، میتوانید از روشهای زیر استفاده کنید:
- حمام سیتز (سیتزبث): نشستن در آب گرم به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه چند بار در روز، التهاب و درد را کاهش میدهد.
- افزایش مصرف فیبر: خوردن مواد غذایی سرشار از فیبر مانند میوهها، سبزیجات، غلات کامل و حبوبات از یبوست جلوگیری کرده و دفع مدفوع را آسان تر می کند.
- نوشیدن آب کافی: روزانه حداقل ۸ لیوان آب بنوشید تا بدن دچار کمآبی نشود و مدفوع نرم باقی بماند.
- استفاده از یخ: گذاشتن کمپرس یخ بر روی ناحیه مقعد به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه، التهاب و درد ناشی از هموروئید خارجی را کاهش میدهد.
- استفاده از روغنهای طبیعی: روغن نارگیل، روغن زیتون و ژل آلوئهورا به کاهش التهاب و بهبود ناحیه آسیب دیده کمک میکنند.
- پرهیز از نشستن طولانیمدت: برای جلوگیری از فشار به ناحیه مقعد، هر یک ساعت یکبار از جای خود بلند شوید و کمی حرکت کنید.
مقایسه روشهای خانگی برای درمان بواسیر خارجی در خانه
روش درمانی | نحوه اثرگذاری | میزان تأثیر |
---|---|---|
حمام آب گرم | کاهش التهاب و بهبود گردش خون | بسیار مؤثر |
مصرف فیبر بالا | جلوگیری از یبوست و دفع راحتتر | بسیار مؤثر |
نوشیدن آب کافی | نرم کردن مدفوع و کاهش فشار مقعدی | مؤثر |
کمپرس یخ | کاهش درد و التهاب فوری | متوسط |
روغنهای طبیعی | کاهش سوزش و بهبود زخمهای سطحی | مؤثر |
فعالیت بدنی منظم | بهبود گردش خون و کاهش فشار روی مقعد | بسیار مؤثر |
با رعایت این نکات، بسیاری از افراد میتوانند بدون نیاز به درمانهای پزشکی، بواسیر خارجی خود را کنترل کنند. با این حال، در صورتی که علائم شدیدتر شود یا خونریزی و درد ادامه داشته باشد، بهتر است به پزشک متخصص مراجعه کنید تا روشهای درمانی مؤثرتر مانند لیزر بواسیر را بررسی کند.
عفونت بواسیر خارجی
عفونت بواسیر خارجی زمانی رخ میدهد که زخمهای ایجادشده در ناحیه مقعد، به دلیل عدم رعایت بهداشت، تحریک مداوم یا کاهش جریان خون، دچار تجمع باکتریها شوند. این عفونت معمولاً با علائمی مانند درد بواسیر خارجی، تورم، قرمزی، تب، خروج ترشحات چرکی و بوی نامطبوع همراه است. در برخی موارد، ممکن است آبسه مقعدی نیز شکل بگیرد که نیاز به تخلیه فوری دارد. برای پیشگیری از عفونت، رعایت بهداشت، استفاده از لباسهای نخی، شستوشوی مرتب با آب گرم و مصرف آنتیبیوتیک تحت نظر پزشک توصیه میشود.
در صورت مشاهده علائم شدید یا عدم بهبود با درمانهای خانگی، مراجعه به پزشک ضروری است تا از بروز عوارض جدی تر مانند گسترش عفونت به سایر نواحی جلوگیری شود.
درد بواسیر خارجی
درد بواسیر خارجی یکی از علائم شایع این بیماری است که می تواند از ناراحتی خفیف تا درد شدید و مداوم متغیر باشد. این درد معمولا در نتیجه التهاب و تورم رگهای خونی در ناحیه مقعد ایجاد میشود و با نشستن، راه رفتن یا دفع مدفوع تشدید میشود. در صورتی که همورودی خارجی دچار ترومبوز (تشکیل لخته خون) شود، درد بواسیر ممکن است به شدت افزایش یابد و فرد نتواند به راحتی بنشیند یا حرکت کند. علاوه بر درد، خارش، سوزش و حساسیت در ناحیه مقعد نیز از دیگر علائم معمول بواسیر خارجی هستند.
جمعبندی
بواسیر خارجی یکی از مشکلات شایع ناحیه نشیمنگاهی است که میتواند باعث درد، التهاب و ناراحتی شدید شود. این عارضه معمولا به دلیل فشار بیش از حد به رگهای مقعدی، یبوست مزمن، نشستن طولانیمدت یا بارداری ایجاد میشود. روشهای درمانی متعددی برای کنترل و کاهش علائم بواسیر خارجی وجود دارد که شامل تغییر سبک زندگی، مصرف داروهای موضعی و خوراکی، و در موارد شدید، روشهای جراحی یا لیزر درمانی است. رعایت رژیم غذایی سرشار از فیبر، نوشیدن آب کافی و پرهیز از نشستن طولانی مدت از راهکا رهای مؤثر در پیشگیری و کنترل این بیماری محسوب میشوند.
برای درمان قطعی و سریع بواسیر خارجی، مراجعه به مراکز تخصصی توصیه میشود. کلینیک تهرانی یکی از مراکز معتبر در زمینه درمان بیماریهای نشیمنگاهی مانند بواسیر، شقاق و فیستول است که از روشهای نوین و کمتهاجمی مانند لیزربواسیر برای درمان سریع و بدون درد این مشکل استفاده میکند. اگر با علائم همورئید خارجی مواجه هستید، میتوانید با مراجعه به این مرکز، مشاوره تخصصی دریافت کرده و بهترین روش درمانی را انتخاب کنید.
سوالات متداول FAQs
- آیا هموروئید خارجی درمان پذیر است؟
بله، بواسیر بیرونی با استفاده از روش های درمانی مختلف مانند تغییرات در سبک زندگی، داروهای موضعی و در موارد شدید، جراحی یا لیزر درمانی قابل درمان است. - چطور میتوان از بواسیر بیرونی جلوگیری کرد؟
برای جلوگیری از هموروئید بیرونی، توصیه می شود که رژیم غذایی سرشار از فیبر داشته باشید، آب کافی بنوشید، از یبوست جلوگیری کنید و از نشستن طولانیمدت خودداری نمایید. - چگونه می توان درد هموروئید خارجی را کاهش داد؟
استفاده از پمادهای ضدالتهاب، انجام حمام آب گرم، کمپرس سرد و استفاده از داروهای مسکن میتواند به کاهش درد و التهاب بواسیر بیرونی کمک کند. - چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟
اگر علائم بواسیر بیرونی یا خارجی شدیدتر شود، درد مداوم و خونریزی وجود داشته باشد یا علائم با درمانهای خانگی بهبود نیابد، حتما باید به پزشک متخصص مراجعه کنید.