پرولاپس رکتوم جزء بیماری های مقعدی به حساب می آید که همه ساله افراد زیادی را درگیر خود می کند. نکته مثبتی که در این زمینه می توان خاطر نشان کرد, شایع نبودن آن و درمان بیماری به روش های خانگی و جراحی با لیزر می باشد. این عارضه ممکن است در هر سنی(چه مسن و چه جوان) رخ دهد, به همین خاطر دانستن روش های پیشگیرانه در این زمینه بسیار کاربردی و موثر می باشد تا مبادا به این بیماری مبتلا شوید. در این مقاله قصد داریم تا در رابطه با درمان پرولاپس رکتوم با لیزر و همچنین روش های مداوای این بیماری صحبت کنیم. پس تا پایان آن با ما همراه باشید.
پرولاپس رکتوم زمانی اتفاق می افتد که راست روده بزرگ از ناحیه رکتوم یا لگن که موقعیت طبیعی خود می باشد, حرکت کرده و در قسمت های خارجی مقعد دچار بیرون زدگی می شود. این بیماری ناراحت کننده به ندرت یک عارضه پزشکی محسوب می شود ولی اثرات منفی زیادی را بر زندگی فرد باقی خواهد گذاشت. احتمال بروز این بیماری در زنان ۶ برابر بیشتر از مردان بوده و اغلب در سنین بالای ۴۰ سال رخ خواهد داد.
به طور معمول هر عاملی که باعث افزایش فشار به عضلات مقعد شود می تواند از دلایل بروز پرولاپس رکتوم باشد. موارد که باعث بروز این بیماری می شود عبارتند از:
طبق آمار رسمی حدود ۷۵ درصد مردم در طول زندگی خود دچار هموروئید خواهند شد. همانطور که می دانید بواسیر به عارضه ای گفته می شود که به علت عدم رعایت یکسری از دستورالعمل ها و عادات روزانه, بافت های دیواره رکتوم را دچار التهاب و تورم کرده و منجر به بیرون زدگی می کند. تشخیص دقیق و درست فقط با مراجعه به پزشک مربوطه امکان پذیر خواهد بود; چرا که به دلیل مشابه بودن علایم پرولاپس و بواسیر امکان اشتباه گرفتن این دو بیماری توسط افراد وجود دارد. این دو عارضه دارای نشانه های مشترک هستند که عبارتند از:
پرولاپس رکتوم می تواند برای هرکسی بروز پیدا کند, اما به طور معمول, زنان بیشتر از مردان به این بیماری مبتلا می شوند که اغلب آن ها با میانگین سنی بین ۵۵ الی ۶۰ ساله هستند. در ادامه با بسیاری از مواردی که آشنا می شوید که در صورت داشتن هر کدام از آن ها امکان ابتلا به این بیماری در شما بیشتر خواهد بود:
نکته حائز اهمیت در بیرون زدگی مقعد این است که در نوزادان هم این بیماری ظاهر می شود و می تواند جزء علایم کیستینگ فیبروز باشد. به هر حال قبل از انجام هر کاری بهتر است نزد پزشک رفته تا شما را معاینه کرده که مبادا این عارضه با بواسیر اشتباه گرفته شود.
پرولاپس رکتوم جزء بیماری هایی به حساب می آید که با تغییرات ساده در شیوه زندگی می توان از ابتلا به آن جلوگیری کرد. در ادامه با بسیاری از این دستورالعمل ها آشنا می شوید که عبارتند از:
نخستین روش برای درمان این بیماری, کنترل رژیم غذایی و جلوگیری از زور زدن زیاد در هنگام دفع مدفوع می باشد. در صورتی که این شرایط توسط درمان خانگی مدیریت نشود, پزشک مجبور به استفاده از راهکارهای تهاجمی و سخت مانند جراحی و… می شود. برای انتخاب بهترین روش جهت معالجه پرولاپس رکتوم, گزینه های متفاوتی مد نظر قرار گرفته می شود که شدت بیماری, سن, شرایط بالینی فرد و… جزء آن ها خواهد بود. در ادامه با تعدادی از راهکارهای درمان بیماری بیرون زدگی مقعد آشنا می شوید که عبارتند از:
در حال حاضر راهکاری قطعی برای مداوای این بیماری وجود ندارد ولی می توانید با رعایت یکسری از دستورالعمل های فردی از شدت آن جلوگیری کنید. برای نمونه می توانید مصرف فیبر را در وعده غذایی خود افزایش داده تا دستگاه گوارش شما به خوبی کار کند. در موارد بعدی نیز می توانید از روغن های گیاهی مانند زیتون و بابونه برای کاهش التهاب و درد ناشی از بیرون زدگی مورد استفاده قرار دهید.
بسیاری از گیاهان به دلیل داشتن خواص ضد التهابی و تسکین دهندگی درد می تواند در بهبود بیماری پرولاپس رکتوم موثر واقع شود که مهمترین آن ها عبارتند از:
بسیاری از افراد مبتلا به پرولاپس رکتوم این سوال را از ما می پرسند که آیا روش دارویی برای درمان این بیماری وجود دارد؟ در پاسخ باید بگویم که هیچ راهکار دارویی برای مداوای این عارضه وجود ندارد. تجویز دارو تنها با معاینه بیمار توسط پزشک میسر می شود, به همین دلیل نیز در این مقاله به آن اشاره ای نخواهیم کرد.
همانطوری که در موارد بالا نیز به آن اشاره کردیم; بهترین راهکار درمان پرولاپس رکتوم, جراحی با لیزر می باشد که بدون درد و خونریزی منجر به بهبودی بیماریتان خواهد شد. این روش مداوا به تازگی ابداع شده و نسبت به عمل های سنتی, هزینه کمتری را شامل خواهد شد.