ناحیه رکتوم و نشیمنگاه از اجزای مهم و حساس در بدن می باشد که عملکردی اساسی در دفع و کنترل اجابت مزاج یر عهده دارد و هرگونه بی توجهی و عدم مراقبت منجر به بروز بیماری هایی همچون بواسیر و بیرون زدگی مقعد خواهد شد. این دسته از عارضه های نشیمنگاهی به علت افزایش فشار در ناحیه رکتوم و مقعد به وجود می آیند که در نتیجه آن التهاب های پوستی و احساس درد را برای فرد به وجود خواهد آورد. در این مقاله قصد داریم تا درباره تفاوت پرولاپس رکتوم با هموروئید و همچنین علائم هرکدام از آن ها بپردازیم; پس تا پایان آن با ما همراه باشید.
به افتادگی بافت های انتهایی روده بزرگ و خروج آن ها به بیرون از مقعد را در علم پزشکی پرولاپس رکتوم گویند که شدیدا نواحی نشیمنگاهی را درگیر کرده و فرد را با ایستادن و نشستن دچار مشکل می کند.
دلیل اصلی بروز پرولاپس این است که گاهی مواقع در اثر زایمان یا موارد مختلف,فشار درون شکمی فرد تا حد زیادی افزایش پیدا می کند و روده نمی تواند این حد از فشار جانبی را تحمل کند و در نتیجه بیماری رخ می دهد.
بیرون زدگی رکتوم می تواند به صورت خروج واضح بافت های روده از مقعد باشد که به آن پرولاپس خارجی و در علم پزشکی به آن پروسیدنشیا procidentia گفته می شود. در موارد دیگر نیز که امروزه در میان بیماران بسیار شایع می باشد, قسمتی از روده بزرگ به سمت نواحی داخلی رکتوم متمایل شده و راست روده را تحت تاثیر فشار قرار می دهد که به این حالت پرولاپس رکتوم داخلی گویند. به طور معمول کسانی که به این حالت دچار می شوند به اجابت مزاج و دفع مدفوع سخت مبتلا خواهند شد.
بسیاری از بیماران از عارضه ای که به آن مبتلا شده اند آگاهی نداشته و نسبت به درمان پرولاپس رکتوم تعلل می کنند. افرادی که دچار بیرون زدگی مقعد هستند باید این نکته را بدانند که تاخیر در مداوای این بیماری منجر حاد شدن و احساس درد بیشتر در آینده خواهد می شود. بنابراین توصیه می کنیم نسبت به این موضوع آگاهی های لازم را داشته باشید تا به عوارض جبران ناپذیر زیادی دچار نشوید.
بواسیر که در زبان انگلیسی با نام هموروئید hemorrhoid می شناسند, یکی از بیماری های مقعدی است که در اثر متورم شدن رگ های ناحیه رکتوم و راست روده به وجود می آید. دلایل زیادی در بروز این عارضه دخیل می باشد که مهمترین عامل, یبوست می باشد که در هنگام اجابت مزاج فشار زیادی به نواحی نشیمنگاه به فرد وارد می شود. در ادامه با دلایل دیگر در بروز این عارضه آشنا خواهید شد که عبارتند از:
بسیاری از افراد تفاوت پرولاپس رکتوم با هموروئید را با یکدیگر اشتباه می گیرند و اغلب تصور می کنند که برای مداوای آن ها از یک روش استفاده می شود. طبق آمار رسمی حدود ۷۰ درصد افراد در طول زندگی خود دچار بواسیر مقعدی می شوند که در اثر فشار حداکثری به رگ های ناحیه رکتوم منجر به التهاب بافت های این قسمت از مقعد می شود. برای نمونه شما در هموروئید داخلی التهاب همراه با خونریزی شدیدی خواهید داشت ولی در پرولاپس این گونه نیست و فقط با اضافه بافت در اطراف مقعد روبرو می باشید. درست است که تعریف بیرون زدگی بسیار به هم شباهت دارند ولی تفاوت زیادی با هم خواهند داشت.
این دو عارضه شباهت و نقاط مشترک زیادی با هم دارند که عبارتند از:
برای درمان بیماری های نشیمنگاهی همچون بواسیر و هموروئید از روش های زیادی استفاده می کنتد ولی هیچ کدام از آن ها به غیر از جراحی, توانایی مداوای قطعی و بدون بازگشت عارضه را نخواهد داشت. به طور معمول افرادی که به تازگی به این بیماری دچار شده اند به دلیل ترس از عمل سعی می کنند به دنبال روش های خانگی و گیاهی برای درمان آن ها باشند. در ادامه با تمامی این راه کارها بیشتر آشنا خواهید شد.
در حال حاضر راهکاری قطعی به صورت گیاهی و خانگی وجود ندارد که در درمان پرولاپس موثر باشد ولی رعایت یکسری نکات و دستورالعمل ها باعث کاهش التهاب و درد در فرد خواهد شد. در ادامه تمامی این موارد را لیست خواهیم کرد.
امروزه با توجه به پیشرفت علم و تکنولوژی در عرصه پزشکی برای درمان بیماری های نشیمنگاهی از لیزر استفاده می کنند که عوارض جراحی های سنتی را برای بیمار به همراه نخواهد داشت. در ادامه به بررسی کامل تری از مزیت های این راه کار درمانی می پردازیم که عبارتند از: